U-Map mailingsysteem

U-Map brengt hogeronderwijsinstellingen binnen Europa in kaart. Hiervoor wordt een multidimensionale aanpak gebruikt, die het mogelijk maakt universiteiten op veel factoren te zoeken en te vergelijken. In opdracht van DreamYourWeb hebben wij het mailingsysteem in het adminpaneel (de back-end) vernieuwd. Met deze vernieuwingen kunnen U-Map-beheerders eenvoudig professionele mailings opstellen en versturen.

Eén van de kernpunten van het nieuwe systeem is het uitgebreide ontvangersselectiesysteem. Dit systeem, dat werkt op basis van een uitgebreide set van dynamische filters, maakt het mogelijk de beoogde ontvangers nauwkeurig doch eenvoudig te kiezen. Een andere belangrijke functionaliteit is het uitgebreide rapportscherm, waar allerlei statistische informatie over een mailing getoond wordt. Zo kan gemakkelijk bepaald worden hoe effectief een mailing is. Het is zelfs mogelijk om per ontvanger te zien of de e-mail is aangekomen en of deze geopend is.

U-Map is ontwikkeld in het Ruby on Rails-webframework. Het mailingsysteem maakt gebruik van de Mandrill API van MailChimp voor het versturen van e-mails en het ophalen van de statistieken.

Diensten: 
Webapplicaties