Blogposts van Christiaan

The internet of things will be without coffee

afbeelding van Christiaan

I generally like products that are connected to the internet and to remotely control appliances around the house, for example by using my mobile phone as the remote. For example controlling the heating, lighting or music around the house. Today, for most of these concepts ready made solutions are commercially available and are often plug-and-play. Unfortunately, in most cases, the added connectivity isn't making the product more enjoyable. Often, it does not even solve only one of the problems traditional non-connected products had. Take for example the coffee machine.

Upgraden naar Windows 10: bescherm je privacy met deze tips

afbeelding van Christiaan

Wanneer je Windows 7 of Windows 8.1 op je computer hebt draaien, mag je nu gratis updaten van Microsoft. Geweldig! Je hebt ongeveer een jaar de tijd om te besluiten of dit een goed idee is. Upgraden kan nog tot 29 juli 2016. Er zijn echter een paar dingen waar je op moet letten als je upgradet.

Eisen aan urenregistraties voor de belastingdienst

afbeelding van Christiaan

Om het ondernemerschap te stimuleren heeft de overheid allerlei belastingvoordelen in het leven geroepen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten ondernemersaftrek zoals startersafrek, zelfstandigenaftrek enz. Op een aantal van deze voordelen mag pas aanspraak gemaakt worden wanneer er een bepaald aantal uren gewerkt wordt aan de onderneming. De ondernemer moet dan ook redelijkerwijs kunnen bewijzen dat dit aantal uren daadwerkelijk gemaakt zijn voor de onderneming.

Gauges voor weergave van huidige temperaturen

afbeelding van Christiaan

In het kader van het maken van een Raspberry Pi-temperatuursensor, waar ik een tijd geleden een blogpost over heb geschreven, heb ik mij ook wat meer verdiept in hoe je het beste een metertje zou kunnen weergeven die real-time informatie verschaft over de temperatuur. Het mooiste zou zijn om een analoge temperatuurmeter te kunnen simuleren. We zijn namelijk allemaal gewend om dit soort analoge meters snel af te kunnen lezen. De precisie van de digitale meters is voor ons vaak helemaal niet van belang en zijn soms zelfs lastiger te interpreteren. Vandaar dat ik geprobeerd heb een analoge ronde thermometer te realiseren.

Temperatuurmonitoring met de Raspberry Pi

afbeelding van Christiaan

Voor een horecaproject wilde ik een simpele webpagina maken die een log van de temperaturen van een aantal koelkasten en vriezers weergeeft. Daarvoor had ik een eenvoudig systeem nodig dat een aantal temperatuursensoren uitleest en naar een database stuurt voor verdere verwerking. Ik had nog een Raspberry Pi liggen die ik niet gebruikte, dus heb ik een simpele setup gemaakt met die Pi en meerdere DS18B20-temperatuursensoren.

IADA Social Media Wall

afbeelding van Christiaan

Om jezelf als bedrijf of stichting onder de aandacht te brengen is vandaag de dag Twitter en Facebook onmisbaar. Statusupdates en Tweets worden door elk moment van de dag, overal ter wereld gepubliceerd. Ook tijdens feesten en partijen. Om de online conversaties over een bepaald evenement wat extra op te doen laaien, kun je tijdens het evenement op een projectiescherm of televisie recente Tweets en Statusupdates over het evenement weergeven. Dit zorgt voor meer mond-tot-mondreclame online binnen de kennissenkring van je bezoekers en hierdoor wordt precies de doelgroep van het evenement aangesproken.