IADA Social Media Wall

Om jezelf als bedrijf of stichting onder de aandacht te brengen is vandaag de dag Twitter en Facebook onmisbaar. Statusupdates en Tweets worden door elk moment van de dag, overal ter wereld gepubliceerd. Ook tijdens feesten en partijen. Om de online conversaties over een bepaald evenement wat extra op te doen laaien, kun je tijdens het evenement op een projectiescherm of televisie recente Tweets en Statusupdates over het evenement weergeven. Dit zorgt voor meer mond-tot-mondreclame online binnen de kennissenkring van je bezoekers en hierdoor wordt precies de doelgroep van het evenement aangesproken.

Wij hebben een (online) programma geschreven waarmee je publieke Facebook berichten en Tweets kunt weergeven op een publicatiescherm, bijvoorbeeld tijdens een evenement. Het voordeel van dit programma is, dat het in vrijwel elke moderne browser geopend kan worden en kan draaien (met functietoets F11 kun je het het browservenster vergroten en de navigatiebalk verbergen). Er hoeft dus geen extra software op de computer geïnstalleerd te worden!

Aanvankelijk was het de bedoeling om dit programma enkel te gaan gebruiken tijdens evenementen in het Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn, maar we hebben besloten om dit ook beschikbaar te stellen voor anderen. Met de knop "Set" links onderin het scherm kun je de zoekterm voor de Social Media Wall instellen. Dit kan bijvoorbeeld de naam van je bedrijf zijn of de naam van je evenement. Elk publiek bericht op Facebook of Twitter met deze zoekterm erin zal vervolgens worden weergegeven.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een eigen ontwerp van de IADA Social Media Wall voor je bedrijf, neem dan contact met ons op. Wij kunnen de IADA Social Media Wall geheel naar jouw wensen aanpassen.

De Social Media Wall is hier te zien.

Update: De Social Media Wall werkt nu met de nieuwe authenticatie van Twitter en Facebook. Voor Twitter geldt dat je voor gebruikt van de Social Media Wall eerst moet inloggen met je twitter-account. Dit kan door op het kleine linkje "Sign in" te klikken linksonder in de hoek.

Update 2: De Social Media Wall laat nu ook afbeeldingen zien van Facebook die gevonden worden bij het ingevoerde zoekwoord.

Reactie toevoegen