ANBI? Website verplicht!

Goede doelen die de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) hebben zijn sinds 1 januari 2014 verplicht om bepaalde informatie te publiceren op een website. De NOS meldde echter onlangs dat op dit moment nog maar minder dan de helft van de ANBI's aan deze verplichting voldoet. Bovendien is de Belastingdienst strenger gaan controleren of ANBI's aan de voorwaarden voldoen. Bent u bestuurder van een ANBI en heeft uw instelling nog geen website? Dan is nu dus het moment om daarin verandering te brengen.

Waarom een eigen website?

Naast deze verplichting zijn er natuurlijk nog meer redenen waarom het handig is om te investeren in een website. Een website geeft u namelijk de mogelijkheid om uw activiteiten te laten zien aan een breed publiek. Zo kunnen potentiële donateurs zich een goed beeld vormen van wat u doet. Daarnaast verwachten potentiële donateurs tegenwoordig ook van een goed doel dat het een website heeft. Het hebben van een website kan dat dus een positieve invloed hebben op de bereidheid om te doneren. Als die website er ook nog eens professioneel uitziet, is dat effect natuurlijk nog sterker.

Niet te duur

Waarschijnlijk wilt u niet te veel middelen uitgeven aan een website, omdat u zich liever direct richt op het realiseren van uw doelstelling. De ontwikkeling van een eenvoudige website hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Neem direct contact met ons op om samen met ons de mogelijkheden te bespreken en tot een passende oplossing te komen voor uw instelling.

Reactie toevoegen